Over ons

Over Fostedina

De praktijk van Fostedina is gevestigd op een boerderij in een bosrijke omgeving. Wij bieden begeleiding en coaching, onder andere met behulp van paarden en honden.

Missie en visie / onze aanpak

Wij hanteren een holistische visie. Wij kijken niet enkel naar de specifieke klacht, maar naar het individu in zijn totaliteit. Rust, ontspanning en balans staan centraal.

De natuur, de dieren, de rust en het bewegen stimuleren de aanmaak van het hormoon oxytocine. Dit hormoon is de tegenhanger van cortisol (stresshormoon).

Het verhogen van de productie oxytocine is een effectieve manier om stress te verminderen en speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de hechting en de sociale contacten..
Fostedina

Ons team

Jeanette Blonk

Jeanette is jarenlang werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige en heeft veel ervaring opgedaan in de psychotherapie en psychiatrie. In 2006 heeft Jeanette een zorgboerderij opgericht, omdat zij ervoer dat de natuur en de dieren een positief effect hadden op het (psychisch) herstel van haar cliënten.

Opleidingen en cursussen:
Psychiatrische verpleegkunde,
Basis Chinese geneeskunde,
Tui na massage,
Connectie sensor, lecher antenne & kristaltherapie,
Natural horsemanship,
BHV,
Opvoedopstellingen en 
Verbal behaviour training

Manon Graas

Manon is sociaal pedagogisch hulpverlener en heeft ervaring op gedaan in het coachen en begeleiden van kinderen en jongeren met angst- en dwangstoornissen, eetstoornissen en autisme. Manon is SKJ geregistreerd.

Opleidingen en cursussen:
Sociaal pedagogische hulpverlening,
Rots en water training,
COMET zelfbeeldtraining,
Opvoedopstellingen en
BHV

De honden

De paarden