4 manieren waarop jouw huisdier je helpt tijdens de coronacrisis

4 manieren waarop jouw huisdier je helpt tijdens de coronacrisis​

We verkeren met elkaar in een gekke tijd: ouders werken vanuit huis, kinderen krijgen thuisscholing, we vermijden zo veel mogelijk sociale situaties, we strijden om een paar rollen wc-papier, er wordt gehamsterd in de supermarkten, onze structuur valt weg en dat avondje sporten, waar wij ons normaal niet toe konden zetten, missen we opeens enorm!

Levert dit bij jou de nodige stress op? Dat lijkt mij niet zo gek, toch? Deze periode vergt veel van ons allemaal. Maar, niet getreurd als jij thuis een spinnende kat op schoot hebt zitten of een kwispelende hond jou van je werk af houdt. In deze blog lees je hoe jouw huisdier je door deze moeilijke periode sleept:

1. LESS STRESS

Het aaien van een dier zorgt ervoor dat je minder cortisol (stresshormoon) aanmaakt en je daarnaast meer oxytocine (ook wel knuffelhormoon) en endorfine (gelukshormoon) produceert.  Oftewel: je huisdier aaien zorgt voor minder stress en meer positieve gevoelens.

2. Productiviteit

Naast het feit dat een huisdier je helpt bij het verlagen van je stress, leveren zij ook een bijdrage aan jouw productiviteit. ‘Stoort’ jouw hond je terwijl je geconcentreerd achter de computer aan het werk bent? Hij helpt je herinneren dat je al lang aan het werk bent en dat je wel een pauze hebt verdiend! Even een blokje om dus (maar behoud wel 1,5 meter afstand van de anderen)!

3. Gezelligheid vs. eenzaamheid

Betrap jij jezelf erop dat je wel eens een goed gesprek voert met jouw huisdier? Kent hij jouw geheimen? We kletsen wat af tegen ons huisdier. Een stuk gezelliger dan stilzwijgend netflixen, toch? Daarnaast zorgen huisdieren voor de nodige levendigheid in huis: de gekke bui van je hond en de kat die weer stiekem op het aanrecht springt. De aanwezigheid van ons huisdier zorgt ervoor dat wij ons een stuk minder eenzaam voelen.

4. Een druk kind in huis?

Stuitert jouw kind door de woonkamer heen, terwijl jij in een conference call zit met collega’s? Geef jouw zoon of dochter meer verantwoording over jullie huisdier(en). De hond uit laten, de dieren voeren en de kattenbak verschonen zijn goede taakjes voor kinderen om te leren omgaan met de verantwoordelijkheden die horen bij het houden van een huisdier. Onderzoek wijst uit dat kinderen die opgroeien met huisdieren een groter verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Daarnaast zijn kinderen met een huisdier meer weerbaar, hebben meer zelfvertrouwen en een groter empathisch vermogen. Een win-win situatie!

Hebben jullie geen huisdier? Maar wel de behoefte aan contact met dieren. 

Na de coronacrisis zijn jullie van harte welkom om kennis te maken met de dieren van praktijk Fostedina! Speel met River, knuffel met Noa, ontmoet onze prachtige katten en help bij de verzorging van onze paarden.

Wij helpen jou graag – samen met onze dieren – bij het verminderen van stress en een meer gebalanceerd leven.

Nieuwsgierig geworden naar hoe wij dit doen?

Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op.

Samen (met onze dieren) komen we deze periode wel door!